Omschrijving vrijwilligersrollen

Algemeen
Elke avond wandelen we met ongeveer 1400 lopers door de straten van Rotterdam Noord. We starten om 18u30 en de laatsten komen tegen 20u aan.
We verwachten de vrijwilligers uiterlijk 17u30 voor instructies en voorbereidingen. Je kunt ook mee-eten, er wordt elke dag vers voor je gekookt. Het eten staat om 17u klaar.
Sommige vrijwilligerstaken zijn vooraf of overdag. Die zijn ook heel goed te combineren met taken op de avonden want het feest zelf wil natuurlijk je niet missen.
Op de laatste avond hebben we een borrel en daar wil je natuurlijk al helemaal bij zijn.

EVR (evenementverkeersregelaar)
Om met de stoet veilig over te kunnen steken hebben we verkeersregelaars nodig. Je staat met een collega bij een aangewezen oversteekplaats en zorgt dat het verkeer stilgezet wordt, zodat de stoet zoveel mogelijk aaneengesloten over kan steken.
Vooraf krijg je een online instructie waarna je gecertificeerd evenementenverkeersregelaar (EVR) bent.
Je bent 16 jaar of ouder en bent in staat om de situatie goed te overzien en om hierop te reageren.

Stoetbegeleider
We lopen met ongeveer 1400 deelnemers (kinderen met hun ouders) in een stoet. Dat heeft wat sturing en begeleiding nodig, zodat het veilig en gezellig blijft een de stoet en beetje aansluit.
Daarvoor hebben we stoetbegeleiders nodig die vooraan, in en achteraan de stoet meelopen.
Je bent 16 jaar of ouder en kan pedagogisch verantwoord reageren op situaties in de stoet. De voorlopers krijgen in de periode voor de avond4daagse een gezamenlijke instructie waarin ook de route wordt voorbesproken.

EHBO
Speciale stoetbegeleiders zijn onze EHBO-ers. Mocht er iets gebeuren dan zijn zij in de buurt. EHBO-ers zijn gecertificeerd al blijft het meestal bij het plakken van een enkele pleister. 

Routekrijter
In de middag zet de routekrijter de vooraf bepaalde route uit zodat de stoet makkelijk de weg vindt. Je bent hier ongeveer 3 uur mee bezig. Het is heel fijn als de stoepkrijter ook voorop meeloopt in de stoet maar dat hoeft niet. 

Kok
Dat de vrijwilligers goed gegeten hebben voor we starten is ontzettend belangrijk. En we verwennen ze graag. Daarom hebben we voor elke avond een kok nodig. Je doet zelf de boodschappen (vanzelfsprekend hebben we daar een budget voor) en kookt ’s middags de maaltijd. Om 17u moet het klaar kunnen staan voor de vrijwilligers die mee-eten. Houd er daarbij rekening mee dat niet iedereen alles kan eten. 

Posters en flyers
Enkele weken vooraf worden posters en flyers gedrukt. Die moeten bij scholen, buurtcentra en “huizen van de wijk” bezorgd en opgehangen worden. Dit kan op je eigen tijd maar wel overdag (en op tijd). 

Op- een afbouw
De start-/finishlocatie moet ingericht worden en er moeten soms wat zaken klaargezet worden. ’s Middags (de eerste dag wat eerder, om 15u) worden spullen klaargezet en het terrein ingericht en ’s avonds moet er soms wat aangepast worden op het terrein. 

Inschrijftafel
Op de avonden moeten enkele administratieve zaken geregeld worden met de deelnemers, zoals boekjes uitdelen, ad hoc inschrijvingen administreren, medailles bestellen en bij levering sorteren, routes voor de 10km lopers uitdelen en dat soort zaken. Je bent kortom de balie voor de deelnemers. 

Stempelpost
Voor de 10km lopers hebben we stempelposten. Je zit op een locatie halverwege de route en deelt een stempel uit aan deelnemers. We zorgen daar voor een plek met een toilet waar je droog kunt zitten.